2009-12-04
同肥妹妹係尖沙咀影左成晚相, 真係渣機渣到手都累埋呀!!!經過靚靚車仔麵, 咁岩又未食過, 見到鋪頭又貼滿哂明星相, 雖然就係舊左D不過都諗住無死呀, 醫肚要緊!!!坐底睇下張menu, 又幾多選擇喎, 多到我都唔知揀咩黎食好呀最後決定嗌個油麵, 餸方面就要左響鈴, 口水雞翼同埋九轉大腸!先黎就上左個油麵先, 原本叫左辣醬架, 不過佢無加到, 後尾叫佢另上又無左回事, 無奈!唯有自己落辣油啦! 仲有, 原本碗麵個湯底其實已經好油, 十分唔適合胖侶食用呀!!!不過油麵既麵質其實唔錯, 呢樣值得讚下!! 到講下D餸啦, 首先係個響鈴 : 有少少crispy, 入面個咸都唔錯, 有D似食緊腐皮卷, 可以試下。 然後到個九轉大腸 : 大腸炸得硬左D, 而且無咩大腸既味道, 有d失望! 最後就係口水雞翼 : 成隻雞翼都無味, 完全食唔到有咩辣味, 對呢一個餸好失望!總括黎講, 呢間野賣點就係勝在夠哂多餸你揀, 不妨一試其他既餸呀!
不過都諗住無死呀, 醫肚要緊!!!
不過油麵既麵質其實唔錯, 呢樣值得讚下!!