2024-05-22
今日同同事一齊去咗燒肉801慶祝佢生日,真係食到好開心又滿足!餐廳位於尖沙咀嘅加連威老道,環境舒適又光猛。最吸引我地就係佢哋用嘅明火烤肉,同一般用嘅電磁爐好唔同,肉質特別香濃入味。我地揀咗三種套餐,第一個係805黑毛和牛盛,包括黑毛和牛肩胛肉同小排。呢兩塊肉都非常肥瘦相宜,咬落口感特別嫩滑,配埋個溫泉蛋汁,入口即溶,簡直完美!另一個套餐叫802樂盛,有腹前牛小排、黑毛豚無骨小排同蔥鹽味雞腿肉。牛肉超級鮮甜,肥嫩多汁,豬肉又香脆多汁,雞腿肉更是又香又嫩,一啖就知道佢哋嘅肉真係優惠食材。最後一個套餐係806牛舌盛,有鹽味牛舌同醬油牛舌。牛舌質地特別嫩滑,即使係未燒就有豐富嘅牛肉香。調味方面都恰到好處,既唔會太鹹,又能突出牛舌嘅鮮味。每個套餐都有白飯、味噌湯同汽水,非常飽肚!同事對今餐生日飯非常滿意,有機會實再食!
每個套餐都有白飯、味噌湯同汽水,非常飽肚!
同事對今餐生日飯非常滿意,有機會實再食!