2015-04-08
想係沙田揀一間意大利餐廳,咁岩係openrice search到呢間,已經見到最近有不少負評,但最後我都被佢既環境吸引左決定一試。今天12點左右打去book佢話full booking, 不過可以試下walkin, 因為餐廳有一半係留比walk in 客人既。我地最後8點零先到,以為紅日好多人,但竟然都walk in到,仲唔洗等。餐廳內亦唔算full。我地問佢可唔可以坐出面,佢話出面3張for主食既桌都滿左,其餘既桌係只可以食小食,正餐要入去食。咁岩我個frd想食d小食,點知佢話就算order左正餐再搭小食咁樣都唔可以一齊係入面食,好無奈。一坐底侍應就問我地蘋果茶要熱定凍,我地揀左熱。飲左一啖,超難飲!! 好澀但一d蘋果味都無。好淡! 飲左2啖就無再飲。之後泥左磨菇湯同包,磨菇湯係好多磨菇粒係入面,但無磨菇味,同樣偏淡,麵包正常。最後我地只係點左個魚柳risotto, risotto 麻麻,好似落多左水,好在個魚柳煎得唔錯補救到,如果唔係真係好失望。下次都真係末必再來,論環境,係沙田區係唔錯,但其實都係只限於室外坐位。味道就唔洗再講啦,價錢百幾二百蚊一碟可以有更好選擇。主打premiu
我地最後8點零先到,以為紅日好多人,但竟然都walk in到,仲唔洗等。餐廳內亦唔算full。我地問佢可唔可以坐出面,佢話出面3張for主食既桌都滿左,其餘既桌係只可以食小食,正餐要入去食。咁岩我個frd想食d小食,點知佢話就算order左正餐再搭小食咁樣都唔可以一齊係入面食,好無奈。一坐底侍應就問我地蘋果茶要熱定凍,我地揀左熱。飲左一啖,超難飲!! 好澀但一d蘋果味都無。好淡! 飲左2啖就無再飲。之後泥左磨菇湯同包,磨菇湯係好多磨菇粒係入面,但無磨菇味,同樣偏淡,麵包正常。 最後我地只係點左個魚柳risotto, risotto 麻麻,好似落多左水,好在個魚柳煎得唔錯補救到,如果唔係真係好失望。 下次都真係末必再來,論環境,係沙田區係唔錯,但其實都係只限於室外坐位。味道就唔洗再講啦,價錢百幾二百蚊一碟可以有更好選擇。主打premium市場既呢間餐廳真係唔合格。
Other Info. :
另外係覺得衛生麻麻,一入去張凳有食物碎,廁所得一格亦都唔乾淨。