2019-03-03 653 views
今日去開炮台山,順便係呢到食lunch,就比我地搵到呢間16 Shell, 起初都唔知係霆鋒助手開的,係入到餐廳入面,見到有好多明星相,再上網睇先知道原來某d菜式仲係霆鋒設計~餐廳不是很大,環境都尚算整潔光猛餐廳牆身貼左好多明星既合照,果然星光熠熠講番食物先,當日我地就點左鋒味設計既菜式黑炭黑蒜包和酥皮黑松露比薩~另order左香煎橄欖油大蒜大蝦無骨雞胸意粉,加多個香煎蟹餅和2杯飲品~黑炭黑蒜蓉包起初見佢黑色一舊野,諗緊係唔係真係好食架? 會唔會好伏?但見這個黑蒜包都好出名,同埋好多人食就試下,一試之下,唔係講笑,堅好食,黑蒜味道係帶點甜味麵包都好juice, 一客有6塊~香煎蟹餅這個賣相不錯,至於味道方面由於係煎既關係,所以香口鬆脆蟹餅入面係啖啖蟹肉酥皮黑松露比薩批這pizza又名鋒味pizza,因為係謝生親自設計的,平時pizza係圓形,呢個就係方形設計,呢個pizza係用酥皮去整,所以食落去係好香既牛油味,而且十分脆口,餡料就用左青紅黃椒、水牛芝士、磨菇和芝麻菜,非常豐富這pizza味道不錯,如果再大件d就very good嗱香煎橄欖油、大蒜、大蝦無骨雞胸意粉這個食到好香既香蒜味
今日去開炮台山,順便係呢到食lunch,
就比我地搵到呢間16 Shell,

原來某d菜式仲係霆鋒設計~

餐廳不是很大,環境都尚算整潔光猛

餐廳牆身貼左好多明星既合照,
果然星光熠熠

講番食物先,當日我地就點左鋒味設計既菜式
黑炭黑蒜包和酥皮黑松露比薩~

黑炭黑蒜蓉包

起初見佢黑色一舊野,
諗緊係唔係真係好食架? 會唔會好伏?
但見這個黑蒜包都好出名,同埋好多人食
就試下,一試之下,
唔係講笑,堅好食,黑蒜味道係帶點甜味
麵包都好juice
, 一客有6塊~

這個賣相不錯,
至於味道方面
由於係煎既關係,所以香口鬆脆
蟹餅入面係啖啖蟹肉

酥皮黑松露比薩批

這pizza味道不錯,如果再大件d就very good嗱

香煎橄欖油、大蒜、大蝦無骨雞胸意粉
香煎橄欖油、大蒜、大蝦雞胸意粉

這個食到好香既香蒜味,
大蝦都好彈牙,無骨雞胸都好好食
至於意粉方面,粉質都彈牙,但味道就較為啖~
由於用左橄欖油,所以d麵有點光澤,不會太乾又不會太油~

Earl Grey
正常茶味,冇特別~

Pink Lemonade
這杯酸酸甜甜,好開胃

Earl Grey Pink Lemonade

服務員態度有善