今日晏就喺九龍城有個活動,難得嚟到九龍城,咁就一定要試下泰國嘢食!朋友介紹咗我去Orange Elephant Thai Restaurant 到食晚餐,因為佢每日都有個$1優惠,星期一至日都有唔同唧嘢食㨂,星期一有泰式明爐烏頭魚,星期二有香茅炸豬排等等。六點半到嚟到,都唔洗排隊,去到七點出面就要開始排長龍,就知自己冇嚟錯餐廳喇!我哋兩個人食所以坐咗係門口位,個位都幾闊落張枱又大,如果多啲人食會安排入坐入面小小嘅位。嗰日係星期一,所以我哋以$1優惠買咗個泰式明爐烏頭魚一條魚一啲都唔多骨,肉币都好滑。配埋泰式辣醬都係好開胃!我哋都叫咗個咖喱海鮮脆包盅,會俾埋個鉸剪你去剪開個包,裏面主要有魷魚、蝦同埋魚塊,啲咖喱都好香,本身想叫多一籠包去點咖喱,但係已經好飽所以冇叫喇。亦都叫咗碟西蘭花炒鮮魷,唔會話太乾,鮮魷份量都好多。下次一定會再嚟,同埋試下佢嘅冬陰公!

泰式明爐烏頭魚

咖喱海鮮脆包盅

西蘭花炒鮮魷

2019-09-09
$130 (Dinner)
泰式明爐烏頭魚
咖喱海鮮脆包盅