2018-05-16 527 views
星期三的尋常晚上,收工時間去阿芳食餛飩,全場坐滿,但不用等位。其實都食過好多次,質素一直維持得好好。餐牌主要分兩大種套餐,就係正常份量同細食份量,然後再分為配湯年糕或上湯麵。夜晚細食,所以一直都只係叫輕食餐,四隻餛飩配湯年糕,跟餐可以揀一碟小菜同一杯豆漿,有熱有凍。是日兩人叫咗兩個輕食餐,玉豆豬肉餛飩配湯年糕、韮菜豬肉餛飩配上海麵,跟糖醋排骨、醉轉灣(即醉雞中翼)同凍豆漿。餛飩湯底有俾心機做,入口鮮甜,唔覺有加好多味精。連平常無辣不歡的某人都唔捨得落辣椒油,話覺得落辣就破壞咗個湯底了。對細食人嚟講,輕食餐份量的確剛好。94蚊食得兩人飽飽行出門口。

韮菜豬肉餛飩配上海麵(多青)
豬肉餛飩配湯年糕(走青)
糖醋排骨
醉轉灣(即醉雞中翼)
凍豆漿
韮菜豬肉餛飩配上海麵(多青)
豬肉餛飩配湯年糕(走青)
糖醋排骨
醉轉灣(即醉雞中翼)