2025-01-31
趁著星期五去尖沙咀行街,一於去Aqua食Lunch ,真心好喜歡呢間餐廳,可欣賞全維港景色,環境100分而且食物&服務都好高質,尤其逢星期五嘅Menu ,可以任食前菜、卷物、刺身,性價比超高,真心值得推介😍,絕對是一個適合和朋友共聚的好地方Friday Sushi $388/75 分鐘 或 $488/120分鐘💫前菜💫(任食)💕檸檬七味粉烤枝豆💕番茄水牛芝士沙律💕安格斯生牛肉薄切黑松露蛋黃醬火箭菜沙律💕日式豬肉煎餃•酸辣醬汁▪︎4款前菜都好豐富,全部都好高質,每款叫一Round都好滿足,安格斯生牛肉薄切有驚喜,高質嫩滑,味道濃郁,同黑松露蛋黃醬配搭一流💫刺身和壽司💫(任食)💕三文魚、油甘魚、蝦、帆立貝💕碎葱吞拿魚腩、火炙三文魚、加州卷、牛油果青瓜卷▪︎全部刺身都好新鮮,為其帆立貝真係飽滿鮮甜,不斷追加,壽司我最鐘意食碎葱吞拿魚腩,味道新鮮濃郁,必定追加😋💫主菜💫(每人揀一款)💕火炙油甘魚三文魚丼飯·朝鮮辣醬▪︎賣相擺盤好靚,好真藝術感,三文魚籽粒粒晶瑩飽滿,配上油甘魚三文魚,好鮮甜美味💕日式薄切和牛丼飯▪︎好出色的牛肉丼飯,我敢講係暫時最好食嘅和牛丼飯,牛味香濃,肉汁滿溢,個一啖飯都融合和牛香
Friday Sushi
$388/75 分鐘 或 $488/120分鐘
💫前菜💫(任食)
💕檸檬七味粉烤枝豆
💕番茄水牛芝士沙律
💕安格斯生牛肉薄切黑松露蛋黃醬火箭菜沙律
💕日式豬肉煎餃•酸辣醬汁
💫刺身和壽司💫(任食)
💕三文魚、油甘魚、蝦、帆立貝
💕碎葱吞拿魚腩、火炙三文魚、加州卷、牛油果青瓜卷
💫主菜💫(每人揀一款)
💕火炙油甘魚三文魚丼飯·朝鮮辣醬
💕日式薄切和牛丼飯
▪︎好出色的牛肉丼飯,我敢講係暫時最好食嘅和牛丼飯,牛味香濃,肉汁滿溢,個一啖飯都融合和牛香濃味道,真心好好食啊