2020-07-05 310 views
星期五晚放工去九龍灣行下,見到有依間食泰國野,之前都無乜點留意到,屋企人都好想入去試下。店內裝修都幾有氣氛,侍應都係著民族服裝,我同屋企人三位,比左張窗邊卡位坐,嘆住食叫左成枱野食有位侍應叔叔應該係泰國人,好熱情係咁同我地講笑,又講下泰文D服務都好細心,叫左野食之後自動比左壺熱水浸住d公筷公匙,又比左幾隻碗仔我地,細心抵讚泰式生蝦刺身生蝦新鮮彈牙,又唔會太過凍冰冰無味,夾埋辣椒同蒜片食好正,最愛係醬汁酸酸地少少辣岩晒鐵板蠔仔蛋上枱時熱辣辣,個鐵板仲係「咋咋」聲蠔仔有鮮甜味,蛋都香口,不過重口味既本人覺得可以咸多少少(*其實有甜辣醬汁點黎食)滋味小食三拼包括有泰式炸春卷、炸魚餅、同埋木瓜沙律,春卷同炸魚餅都係新鮮炸起熱辣辣春卷唔會太乾,魚餅就一般,不過木瓜沙律個汁好入味,忍唔住食多幾啖馬拉盞炒通菜泰國野必食炒通菜,通菜夠淋同夠入味,汁都夠惹味,份量足三人食夠晒啦泰式燒豬頸肉最讚都係熱辣辣上碟汁先係重點呀,令到豬頸肉更加香,一不過醬汁太少,可以比多dd 同埋本人就中意豬頸肉再切薄d,不過屋企人反而中意有口感泰式凍檸茶叫左杯凍檸茶飲,以為同好多泰國小店一樣係普通港式檸茶味,一飲果時都有sur
星期五晚放工去九龍灣行下,見到有依間食泰國野
,之前都無乜點留意到
叫左成枱野食
有位侍應叔叔應該係泰國人,好熱情
係咁同我地講笑,又講下泰文

酸酸地少少辣岩晒

鐵板蠔仔蛋
上枱時熱辣辣,個鐵板仲係「咋咋」聲

滋味小食三拼
春卷唔會太乾,魚餅就一般,不過木瓜沙律個汁好入味
,忍唔住食多幾啖

泰國野必食炒通菜
,通菜夠淋同夠入味,汁都夠惹味,份量足
三人食夠晒啦

最讚都係熱辣辣上碟
汁先係重點呀,令到豬頸肉更加香,一
不過醬汁太少,可以比多dd
同埋本人就中意豬頸肉再切薄d,不過屋企人反而中意有口感

泰式凍檸茶
叫左杯凍檸茶飲,以為同好多泰國小店一樣係普通港式檸茶味,一飲果時都有surprise,用左泰式茶同青檸,又大杯,有

烏頭魚
屋企人中意食魚所以叫左,真係好大條,鏡頭影唔
食得出條魚新鮮,d肉都嫩滑唔「梅」,屋企人又食到lum lum脷
2020-07-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)