2018-03-28 769 views
今日早上收到老友電話,話佢今日過開海個嘢,不如出嚟食飯,横掂我今晚無飯開,就見個面啦! 佢等我放工嗰時,行過間茶餐廳見到佢門口張雜扒相突然好想食就建議食嗰間茶記。 佢真係叫左雜扒,鐵板來時,出矖煙,好夠熱辣辣, 而且勁豐富,有豬扒,牛扒,雞全翼等,不少得嘅係火腿同香腸,加上燒汁,真係無得頂!因為佢個鐵板雜板有薯條,係少有嘅曲型薯條,我忍住加碼點左碟淨薯條!十分香口!欣賞佢啲茄汁一包包係放響櫃筒,排得齊整乾淨,唔再係響個樽唧出嚟,俾人感覺新鮮啲~ 我食左啲薯條同朋友食個雜扒有啲罪惡感,所以點左個菜心,走油走蠔油,想講只係$16,但夠份量又新鮮,無將價就貨嘅情況出現!話曬依度都係銅鑼灣吖嘛! 黑椒鷄柳炒公仔麵鷄柳份量都多,大約有成十件,每件要幾有肉地的, 公仔麵炒得夠爽身,唔會痴埋一齊好難吞咁,黑椒微微香,唔太咸,剛剛好😎 最後有杯熱朱古力作晚餐的結束,每人一百元左右,但就食左好多嘢咁,銅鑼灣來説算抵!最重要係依間茶記很大,有成三個區俾客人坐,晚上7,8點依啲時間都唔洗等位~正!

黑椒鷄柳炒公仔麵

2018-03-23