2022-07-29 171 views
星期五晚又去觀塘工廈搵嘢食,今晚去咗成業街試吓呢間壹玖陸零,餐廳喺成業工業大廈內,這工業大廈比較殘舊,走廊位垃圾比較多,餐廳門面沒有什麼特別裝修,餐廳內就做懷舊風,以60年代為主題嘅裝飾整體清潔乾淨,我們吃了單支瘋味雞翼秘密醬,煎焗盲鰽,同慢煮豬肉眼。豬肉眼用半肥瘦肉,肉質都算腍,加埋醬汁味道不錯,但配菜只有薯條和炸秋葵,比較簡單。煎焗盲鰽份量足夠,有三塊魚肉,魚肉煎得咁啱好,味道亦不錯,只可惜酒味比較強影響咗少少,單支瘋味雞翼我覺得比較普通,似炸雞翼加咗佢嘅秘密醬,令個名帶些少神秘感,加埋兩杯梳打飲品埋單四百幾,食物雖不算非常精緻,但以這個價錢來說仍然係物有所值。
煎焗盲鰽
慢煮豬肉眼