2018-08-21
1979 views
今日終於見識到日式酒吧係點樣,比我感覺係有點神秘好多種類嘅酒,排列勁齊整這兒燈光較昏暗,所以飲品MENU採用咗燈箱設計效果,好讓我地清楚睇到有咩飲呢 !本來被安排在較入的ORDER TABLE,但因為有所調動,最後被安排轉檯去出尐的位置賣相不錯的MomoToro HK$148內裡混合了日本白桃酒 + 果茸 + 香檳,杯外還加了一小束花,增添美感 !純米梅酒 (前) $110竹林白桃妃果酒 (後) $98Maguro Avocado $128除了主要的吞拿魚同牛油果外,仲有紅洋蔥、香荽、小蘿蔔、柚子醋、紫薯脆脆Tenkei Gundan $98三款口味係:辣吞拿魚/帆立貝/海膽,一口一啖剛好 !Beer Battered Fish & Chips $118唔怕熱氣的話,炸魚薯條絕對是配酒是不錯的選擇Renkon Tempura $88蓮藕釀入豬肉的天婦羅,吃時記得要醮一醮特調醬汁同吃,微微香辣 !Pork Belly Lettuce Wraps $128五花肉生菜包,類似去食韓燒咁燒完尐肉再用生菜包住食五花肉雖然脂肪多,但燒過後香氣四溢,用生菜包住食減低肥膩感依個炸雲吞皮係加埋落生菜包一
今日終於見識到日式酒吧係點樣,比我感覺係有點神秘
好多種類嘅酒,排列勁齊整
MOMOTORO
Juro Umeshu & Peach Liquer
純米梅酒 (前) $110
竹林白桃妃果酒 (後) $98
Maguro Avocado Tartare
Maguro Avocado $128
Tenjei Gunkan
Tenkei Gundan $98
三款口味係:辣吞拿魚/帆立貝/海膽,一口一啖剛好 !
Beer Battered Fish & Chips
唔怕熱氣的話,炸魚薯條絕對是配酒是不錯的選擇
Renkon Tempura
Renkon Tempura $88
Pork Belly Lettuce Wraps
Pork Belly Lettuce Wraps $128
五花肉生菜包,類似去食韓燒咁燒完尐肉再用生菜包住食
Pork Belly
五花肉雖然脂肪多,但燒過後香氣四溢,用生菜包住食減低肥膩感
Wonton Chips
Mochi
MOCHI $88
日式炸年糕條再配上雲尼拿雪糕,煙煙韌韌年糕熱辣辣加上凍冰冰既雪糕,一冷一熱。
mochi
Other Info. :
情侶約會或三五知己相聚也是個不錯的地方 !