2021-05-19
慈雲山其實係美食嘅地方,通常啲人都會喺下邊支持啲小店。但係其實呢一間都唔係好連鎖嘅餐廳,而且地方好就腳,喺慈雲山中心5樓,一間好出名嘅大家樂對面。星期六日只要過咗九點,根本上堂食同埋外賣都等到你傻,足以證明其實呢間野都幾受歡迎。早晨全餐勝在乜都有,而且早餐來講佢算係10分豐富,如果你好似我咁11點左右食,可以去到下午茶先食第二餐,其實都幾抵㗎。同埋食物質素都唔錯㗎早餐榨菜肉絲米粉中規中矩,不過不失。特別嘅地方係加一蚊可以轉蒜香多士,我最鍾意。唔單止好香,仲要好趣,呢一蚊值得㗎。飲品佢嘅奶茶唔係特別好飲,但係唔好同傳統茶餐廳嗰啲超級奶茶比較,同一般大家樂嗰啲比較,佢都算係幾好。後記佢每一張枱都有杯同埋熱水俾你用,俾你洗餐具又可以飲水,而且員工係不斷refill乾淨嘅杯,服務質素算係幾好。
早晨全餐
早餐榨菜肉絲米粉