2021-07-31 248 views
Pokka cafe屬於和式洋食,有意粉、蛋包飯、鐵板牛扒、沙律等菜式。今晚就試左燒牛肉沙律,燒牛肉睇落似半生熟,不過食落有啲‘鞋’口,冇睇落咁嫩,沙律醬就用咗日式沙律汁,不過都落得幾多下,有啲濃得滯,好在有幾粒藍莓同奇異果中和返😆老公就叫左鐵板牛柳200g,上菜時待應話牛柳只有3-4成孰,不過由於塊牛柳比較薄加埋鐵板上,就算即刻淋上醬汁,塊牛柳都好快變咗7-8成熟,如果好似我老公一樣鍾意食生啲嘅就差少少,不過鐵板牛就係咁,生孰度比較難控制~好在牛柳肉質比較淋,就算全孰咁食都ok,配菜就有炸蒜片、粟米粒同蒜芯,特別一提上菜時個餐盤放左一個牌仔,寫住「若牛扒跟腱太多,我們樂意為你更換」👍🏼👍🏼唔錯唔錯🥩另外仲叫左份飯團,中規中矩,都係用拌飯素撈埋珍珠米一齊做成三角形狀,唔會特別推介🤪
燒牛肉沙律(細)
鐵板牛柳
飯團
2021-07-31
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$140 (Dinner)
燒牛肉沙律(細)
鐵板牛柳