2018-06-06
星期日一家人諗住去食泰國嘢,就去左御泰坊, 其實我已經黎過呢間餐廳好幾次, 食物質素都ok,所以今次決定寫下對這間餐廳嘅評價。當日apm好多人, 好彩我哋大約六點鐘入座, 店員可以安排位畀我哋, 我哋 一行七人好順利 入到餐廳裏面。 😉😉好快我哋就點好菜, 叫了xo醬炒芥蘭, 炸蝦餅, 香港軟殼蟹米紙卷, 泰式金邊粉, 麵包焗咖哩雞, 烤餅,蒜蓉包, 生菜包, 炭燒豬頸肉, 咖哩流心丸, 同埋炸春捲。 我每次嚟依度都會必食麵包焗咖哩雞, 我覺得呢樣佢哋做得比較出色! 麵包焗咖哩雞, 佢嘅咖哩汁既味啱啱好,加埋麵包一齊食, 麵包吸曬咖哩嘅味, 可以食到停唔到口 入面嘅雞都好滑口唔會嚡身, 唔會有雪味嘅感覺。呢個咖哩流心丸, 第一次試覺得佢個皮炸得硬咗少少, 有少少同炸蝦餅相似。炸蝦餅係必食,,去親泰國餐廳一定會叫, 但係今次好似冇之前咁鬆脆, 希望下次再去嘅時候可以好啲辣辣生菜包, 食落口好嘢味炸春捲唔錯,因為有好多菜可以配搭炭燒豬頸肉就普通唔係太出色, 但係加埋個辣汁, 都算幾開胃。香芒軟殼蟹米紙卷配搭酸酸甜甜嘅醬汁啱曬夏天食
辣辣生菜包, 食落口好嘢味
炸春捲唔錯,因為有好多菜可以配搭
香芒軟殼蟹米紙卷配搭酸酸甜甜嘅醬汁啱曬夏天食