2020-04-30
於九龍城辦完事天已黑,附近找找吃的再歸家🧚🏻♀️九龍城聽得多出名嘅係泰國嘢~其次係我個人覺得好貴嘅潮州打冷。作為潮州人,我梗係揀泰國嘢啦🤣打冷返家叫老豆整就得嘞~見到orange elephant~橙色的大象🍊🐘趣緻的名稱就入咗去嘞~其實係見到呢張吸引咗入去😆🤩🤩一至日都有一款$1優惠仲有其他折扣優惠👍🏻😋串燒係我多數會點的菜式,外面微焦金黃,入面無乾柴烈火,醬汁甜甜的,好味但我個人會想加多啲辣😁人生第一杯三色冰,我以為入面彩色嘅係啫喱,咬落原來入面係爽嘅,落單姐姐話係馬蹄,真係大鄉里出城,小見多怪🤣🤣同埋好好飲,椰香加奶香,香甜滑💃🏻正正正又來椰椰Yeah~好似一球雪糕放在椰青上~每啖飯入口都有淡淡的椰香好多料,有蝦青口鮮魷腰果提子乾,仲有⋯椰肉!👨🏽🍳廚房都好有心機,我第一次見會起埋椰肉加埋落飯炒,通常都係自己食完個飯用匙刮來食,但大部份人都唔會咁做,有點浪費⋯一蚊一斤雞,一蚊一斤龜~🤣🐓今日係一蚊一碗咖哩雞,抵到爛!咖哩香濃滑,雞肉都多,仲有薯仔~東南亞味道~甜甜的~$1雞優惠,一至日,望落最抵應該係明爐烏頭😏下次要揀星期一嚟食!店內環境舒適有格調~
作為潮州人,我梗係揀泰國嘢啦🤣打冷返家叫老豆整就得嘞~
其實係見到呢張吸引咗入去😆
🤩🤩一至日都有一款$1優惠
仲有其他折扣優惠👍🏻
同埋好好飲,椰香加奶香,香甜滑💃🏻正正正
又來椰椰Yeah~好似一球雪糕放在椰青上~
每啖飯入口都有淡淡的椰香
好多料,有蝦青口鮮魷腰果提子乾,仲有⋯
一蚊一斤雞,一蚊一斤龜~🤣
🐓今日係一蚊一碗咖哩雞,抵到爛!
咖哩香濃滑,雞肉都多,仲有薯仔~東南亞味道~甜甜的~
$1雞優惠,一至日,望落最抵應該係明爐烏頭😏
下次要揀星期一嚟食!
店內環境舒適有格調~