2019-05-20 596 views
星期日一大班朋友五點幾玩完水上活動,由其中一位朋友介紹嘅餐廳,食完令人喜出望外,真係幾好食。我哋去到仲早即刻有位,坐舖頭出邊食飯時一直都見到幾多人等位。八個人叫咗蛋黃雞翼,海南雞,麥皮大蝦,南洋炒飯,招牌蝦湯麵,馬拉盞炒通菜,冰鎮咕嚕肉。蛋黃雞翼👍係單骨嘅雞翼,食嘅時候好方便,而且個蛋黃味鹹味啱啱好。麥皮大蝦啲蝦炸完再痴左啲麥皮上去,而麥皮食落去都係脆脆地,雖然炸過嘅蝦有啲油,但加番麥皮感覺健康左。冰鎮咕嚕肉👍一整好即刻上菜,雖然要等一段時間,但係食落舊咕嚕肉入面仲係熱辣辣,入面舊肉肥瘦啱啱好,唔會話揸得太乾或者太肥好油膩。最出面嘅皮冰鎮後真係好脆。比其他嘅餐廳有水準。招牌蝦湯麵鋪頭名有蝦面兩個字,相信招牌蝦湯麵應該係餐廳最推薦嘅菜,所以對佢嘅期待好高,以為佢嘅蝦湯底會好濃郁,不過食落去叫做普通,不過不失。海南雞👍叫咗一隻雞,不過分開兩碟上,去晒骨,雞肉都叫滑幾好食。南洋炒飯叫左少辣都有啲啲辣,飯粒炒完粒粒分明夠乾身,好食。而馬拉盞通菜炒得好入味好好食。整體來講大部分食物都好有水準,以後去西貢唔使一定要食海鮮啦。

蛋黃雞翼👍
係單骨嘅雞翼,食嘅時候好方便,而且個蛋黃味鹹味啱啱好。

冰鎮咕嚕肉👍

招牌蝦湯麵

海南雞👍
叫咗一隻雞,不過分開兩碟上,去晒骨,雞肉都叫滑幾好食。

蛋黃雞翼
麥皮大蝦
招牌蝦湯麵(大份)
冰鎮咕嚕肉
2019-05-19
$150 (Dinner)
蛋黃雞翼
冰鎮咕嚕肉