2019-07-31 62 views
本身約咗朋友去蘭桂坊happy hour🌛🌜不過佢甩底我同老公就入咗呢一間逢星期四都半價嘅蠔吧度食呢間餐廳叫glow天花板掛住好多燈b蠔吧好多滲光連枱面都有好多月球燈🌕非常浪漫又靚 有好多人一坐就坐成晚🌸🌸逢禮拜四個會做特價如果唔肚餓齋飲酒或者食生蠔真係可以過一晚😋因為我哋未食晚飯所以食生蠔同晚餐🤪我哋total食咗一打☺️佢哋建議先食Ostre Or比較爽口重鹹水味落咗檸檬中和左下海水味🍋蠔嘅味道幾鮮第二隻味係Gallardeau呢隻係三隻好我最鍾意嘅又鮮又甜 少少海水味鹹水味相對少啲 好清新 勁鮮食咗呢六隻之後我嗌咗半打呢隻 American Pearl比較creamy味道好濃嘅生蠔 好新鮮配啤酒飲好爽.🍅鮮蕃茄脆多士落左少少thyme 黑椒同埋鮮番茄 冇加醬汁多士烘得好脆 勁好食少少辣味嘅黑椒加大蕃茄嘅味道.🥩層層疊牛仔肉有幾層都係牛仔肉中間放住煎香嘅薯仔牛仔肉好香好香汁好好味但我食唔出係乜嘢健康得嚟又好飽啱曬減肥嘅女士 送啤酒更加好正🤓.🍝番茄汁帶子闊條麵帶子超大粒煮到啱啱好唔會太熟好有鮮味 仲有少少彈牙 少少芝士🧀同埋蕃茄汁🍅撈埋味道好sweet但由於我唔係好鍾意飲酒呢個酒味比
本身約咗朋友去蘭桂坊happy hour🌛🌜
不過佢甩底
我同老公就入咗呢一間逢星期四都半價嘅蠔吧度食
呢間餐廳叫glow
天花板掛住好多燈b蠔吧好多滲光
但由於我唔係好鍾意飲酒
呢個酒味比較濃
🔅埋單唔使一千蚊
價錢真係好合理 喺蘭桂坊度度都千千聲
喺呢度已經可以食一打蠔兩個main course加個tapas
捧住個肚走
STAFF音好多嘢 教咗我哋好多關於蠔嘅知識