2023-02-16 163 views
作為一個生蠔控,見到呢個任食生蠔餐,梗係兩眼發光🤩搵埋朋友一齊去食,真係爽歪歪🤟🏻個餐會包一杯嘢飲,選擇raspberry同Orange Juice🫶🏻跟住侍應會自動奉上餐嘅前菜,主菜、餐包、餐湯同頭一輪嘅生蠔🦪黑糖包水準唔錯,可惜我只掛住影相,凍咗少少🤏最愛嘅生蠔擠上檸檬汁,再加上特別醬汁,呢個畫面真係令人期待😚肉質Creamy,即叫即開,非常新鮮👍🏻前前後後食咗兩打,真係令人欲罷不能😬主菜質素都非常高,西冷扒肉質剛好,有咬口之餘唔會過韌,七成熟,烹煮時間剛好,呈現粉紅色,而且牛味濃郁🤭旁邊配上薯角,亦都係我最鍾意嘅一個組合😬白酒蜆肉意粉,味道非常香濃,每條意粉都滲透住酒香🤗意粉嘅口感,亦都軟硬適中👍🏻

黑糖包水準唔錯,可惜我只掛住影相,凍咗少少🤏