2025-02-19 0 views
喺尖沙咀諾士佛臺嘅Starò 食完個浪漫餐,真係覺得呢間星空主題西餐廳好啱情侶拍拖或者慶祝特別日子!成個環境超有氣氛,一入門口就見到滿天星斗嘅燈飾,仲有紫色月亮同流星效果,好似置身喺銀河咁,連坐嘅卡位都係半圓形星空球,私隱度十足,打卡一流。 我哋先食左魚子醬水波蛋鮮牛油果煙三文魚配酸種麵包,個賣相精緻到唔捨得食!水波蛋一拮開,蛋汁流落煙三文魚同牛油果蓉度,加埋魚子醬嘅鹹鮮,味道層次好豐富。酸種麵包烘到脆卜卜,蘸埋蛋汁同醬料,超正!跟住上枱嘅明太子蝦意粉真係有驚喜!意粉係手工製,咬落煙韌彈牙,明太子醬creamy得嚟帶微微辣,仲有幾隻大蝦夠晒爽口,蝦膏嘅香味滲入醬汁,食到尾都唔會膩,絕對係高質之作。 主菜之後食左法蘭西多士同臘乳酪牛角多士,兩款都係甜點界嘅「心機作」。法蘭西多士外脆內軟,中間夾咗花生醬,淋上蜜糖後甜度剛好,邪惡但滿足!而牛角多士就玩fusion,酥脆嘅牛角包夾住希臘乳酪同新鮮生果,酸甜平衡,食完主菜啱啱好解膩。 飲品方面,我哋叫咗Hot Jasmine Tea同Hot Regular Coffee,茉莉花茶清香撲鼻,咖啡則香濃回甘,飲落暖胃又舒服。仲有Hot Pepper

飲品方面,我哋叫咗Hot Jasmine Tea同Hot Regular Coffee,茉莉花茶清香撲鼻,咖啡則香濃回甘,飲落暖胃又舒服。仲有Hot Peppermint Tea,薄荷味清新,飲完成個人refresh晒。