2023-11-15 870 views
今日去開油麻地都唔知食乜好,同其他人一樣去open rice 睇吓有乜好介紹,搵到呢間村爺爺車仔麵,初初以為普通嘢⋯⋯點知去到,竟然見到有條長長的人龍,本想離開,但諗諗吓,咁多人等應該都係好食先會有咁多人等,唔趕時間嘅我就繼續排落去。無放棄。好快到我哋啦,入到去原來都幾好坐,門口接待客人嗰位靚女都好有禮親切,坐低叫咗個雞件魚腩雜菌泡飯,白飯是分開的,呢個好好,我選擇了蟲草花雞湯底,門口個𡃁女推介,第一啖飲就已經覺得好甜,雞件好嫩滑,鯇魚腩都好新鮮,類菌主要係秀珍姑,金姑,整體份量好夠,白飯一大碗,我都食唔晒,下次要叫小飯,下次會再去幫襯,不過,美中不足係餐牌都寫得幾亂,第一去真係睇到眼花花。除此之外,堅無得彈,呢個價錢已經算係對得住食客,抵讚㗎。
2023-11-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$133 (Lunch)
  • 魚腩雞件雜菌泡飯