2020-03-11
Canton pot餐廳係薈賢居二樓,由於是酒店所以在電梯大堂已經感受到酒店舒適的氛圍。由於餐廳走高級路線所以十分寬闊,椅子有椅墊跟墊背,整體非常舒服浪漫餐廳闊落而且座位舒適,人流不會多且有獨立廂房隱私度高。用上電子菜單係平板電腦,圖文並茂,介紹詳盡. 招牌鍋套餐$568湯底是川芎白芷魚頭鍋, 估唔到打邊爐都可以好鮮味仲可以飲湯先, 清鮮甜潤,好喝,飲落果然黎到係好香嘅魚味完全唔腥,清清地都好健康架。套餐料款式很多,以三層鐵架上桌,好像英式下午茶一樣, 海中蝦肉質爽甜蝦味濃郁有嚼勁, 新鮮田園菜籃羅漢果水清甜潤喉、糖度適中。楊枝甘露水滴製作新穎,水滴以果凍以成, 口感十足川貝陳皮雪耳燉津梨十分滋潤又不甜豐富划算,食物質素,服務水準都很高,讓我們渡過了一個有格局又滿足的晚上。羅漢果水$88醬料
招牌鍋套餐$568
羅漢果水
清甜潤喉、糖度適中。
楊枝甘露水滴
製作新穎,水滴以果凍以成, 口感十足
川貝陳皮雪耳燉津梨
十分滋潤又不甜