L'AMOUR

2025-01-06 380 views
三星級團隊打造嘅法式餐廳,環境高雅大氣,酒吧位明亮吸睛,星級氣派盡現🤩。首先試下呢喥超新鮮又打卡度高嘅前菜先😋。🦪三文魚籽泡沫生蠔6隻$398好新鮮,大大隻又厚肉,肉身夠哂爽口,海水味唔會太濃,仲有脆卜卜嘅三文魚籽做配搭,鹹香鮮甜互相輝映,並加上有海鹽檸檬泡泡,除咗打卡靚靚之外,唔使點茄汁都已經好夠味😋。🥗北海道帶子刺身沙律$228新鮮沙律菜清甜多汁,配上鮮甜爽口嘅北海道帶子及鹹鮮脆卜卜嘅三文魚籽,沙律中嘅王道💪。呢間餐廳嘅Set Lunch有2 course $238、3 course $258及4 course $338任揀,全4 course包括有前菜、餐湯、主菜及甜品,另外仲包咗杯餐茶添。我哋就叫咗一個3 course及一個4 course。🥗前菜• 塔斯曼尼亞海膽多士海膽超大塊🤩,仲好有海鮮嘅味道,鹹香中帶鮮甜,口感超綿密細緻,與脆脆多士一齊食好夾,再加埋好有心思嘅擺盤,確實係極至嘅享受😍。• 法國煙燻BB鱔有機沙律原來BB鱔係好軟腍㗎,鱔味唔會太濃,口感淡雅清爽,估唔到與沙律菜一齊食都好夾。🥣餐湯 配餐包• 是日餐湯 洋蔥薯仔湯薯仔味確實好濃郁而且口感非常幼滑。• 法式澳洲

首先試下呢喥超新鮮又打卡度高嘅前菜先😋。

🦪三文魚籽泡沫生蠔6隻$398

🥗北海道帶子刺身沙律$228

我哋就叫咗一個3 course及一個4 course。

🥗前菜
• 塔斯曼尼亞海膽多士

• 法國煙燻BB鱔有機沙律

🥣餐湯 配餐包
• 是日餐湯 洋蔥薯仔湯
薯仔味確實好濃郁而且口感非常幼滑。

• 法式澳洲龍蝦湯+$48
濃湯入口完全就是龍蝦嘅味道,既鮮甜又帶點鹹香,湯內仲有鮮甜爽口嘅帶子肉添😋。

🥩主菜
• 慢煮西班牙黑毛豬鞍配焦糖蘋果
豬鞍非常厚身,表面燒到微微焦香,但係肉質依然好軟腍juicy,肉味濃郁,配上甜香焦糖蘋果醬,好味之餘亦可減低油膩感👍。

• 法式龍蝦汁海鮮薏米飯
嘩…超正呀,估唔到有隻超爽彈嘅龍蝦尾、2隻大大粒嘅鮮甜帶子及鹹香卜脆嘅三文魚籽,薏米飯質地Q彈並帶着濃濃嘅龍蝦汁味道,整體超濃郁好味😋。

🍰甜品
• 原隻海膽雪糕+$48
成件事好有儀式感,仙氣滿滿,海膽極像浮游於海上,打卡一流,對於海膽雪糕我哋確實係零接觸而且充滿好奇,終於俾我哋拆解到喇…雪糕內真係有好多海膽蓉,無腥味,食落完全係海膽嘅味道,口感creamy,確實係好過癮嘅口味,一試難忘😝。

🥂餐飲
熱檸茶☕️做事後餐飲當然唔錯喇,但係如果食事中…就可以以$108搭配餐酒2杯🍷,我哋叫咗一紅一白,配下肉配下海鮮確實唔錯👍。

Type of Meal
Lunch