2024-04-24 38 views
做為一個“十足食神”,我知道辛勤工作嘅同時一定要照顧得好自己嘅胃口,所以下午,我選擇咗去到位於大角咀嘅中菜館 - 盈圖,點左我心愛嘅點心來慰勞自己👜首先就要講下餐廳嘅環境,質素及佈置都同佢嘅食物一樣是一流,加上佢個獨特嘅酒樓風格,真係食得開心,食得舒服!✅ 原隻鮮蝦腸 🍤每條腸粉內都有大蝦,肉感十足!咬落去嘅時候脆彈感十足,嘅蝦嘅鮮味同腸的軟滑完全融為一體😋。✅ 豉汁蒸鳳爪 🐔豉汁香濃,鳳爪熟度岩岩好,腍滑入口,喺口內衝擊出陣陣豆豉味,令人回味無窮👍。✅ 盈圖蝦餃皇 🥟皮薄餡足,裡邊嘅蝦肉新鮮彈牙,簡直係餃皇中的霸主!每一啖都讓人難以忘懷😊。✅ 古法馬拉糕 🍮鬆軟嘅馬拉糕,口感細緻,微微嘅甜,真係好正😌。整體黎講,食物質素高,而且價格公道,如果你想找一間好食又抵嘅茶樓,咁盈圖一定係你嘅first choice。