2021-06-09 54 views
路過見到呢間星馬南洋餐廳,見個晚餐都幾抵食啊,仲有肉骨茶,女仕要耐唔耐補補身,就入內開餐啦😘。#無骨海南雞米線🍜(加$10了轉髀)食海南雞唔一定配油飯架,轉喇沙米線都唔錯,海南雞轉了雞髀🍗,滑嘟嘟啖啖肉,點埋薑蔥, 味道更正。#一字骨肉骨茶肉骨有4件,套餐包白飯跟油炸鬼,肉骨瘦嘅比例較多,故對怕肥的我很合適,茶藥材味都很濃郁。#咖喱牛腩飯加上椰醬的咖喱很香,牛腩牛根很入味,咖哩精華撈飯, 食到清乾乾。#玻璃魷魚🦑通菜魷魚很爽口彈牙加上秘製醬汁,食落很惹味, 菜不會過老👍。#摩摩喳喳 材料豐富的有香芋丸、蕃薯丸、紅豆、涼粉,加上椰汁🥥,丸類有咬口,紅豆淋,涼粉爽,唔太甜很不錯。 最後黎杯檸檬薏米水,解渴解膩。

#無骨海南雞米線🍜(加$10了轉髀)

#一字骨肉骨茶

#咖喱牛腩飯

#玻璃魷魚🦑通菜
魷魚很爽口彈牙加上秘製醬汁,食落很惹味, 菜不會過老👍。

#摩摩喳喳

最後黎杯檸檬薏米水,解渴解膩。
2021-06-08
Type of Meal