2023-01-05 130 views
中環街市翻新過後,地下一層搖身一變成為美食廣場。雖然是foodcourt形式,但環境裝修優美,分了室外室內座位,有不少大型綠色盆栽,好似個庭園咁。商場播放輕鬆愉快音樂,坐得相當舒服!!有不同國家的菜式,當日想食星馬菜,所以選了Pulau。店員話Attap都係佢哋嘅姐妹店,主要賣海南雞飯,下次可以試!!☁️巴東牛肉配班蘭椰漿飯 配:蘇東魚丸雞湯 $68班蘭椰漿飯斑蘭味幾突出,好香濃帶點甜味~巴東牛肉用咗好多香料醃製,重香料味又帶點椰醬味~味道特別。牛肉燉得軟爛,偏辣~伴碟有脆花生、脆魚乾仔、青瓜蕃茄、半隻烚蛋,脆魚乾仔好鹹香。一碟望落去都好豐富蘇東魚丸雞湯清淡,兩粒魚蛋好重魚味~☁️半熟蛋 配 咖吔多士 $36咖吔醬毫不吝嗇,成塊面包都搽滿哂多士輕微烘過帶到微脆的效果牛油都好厚,食落相當過癮!!好正!!有兩隻流心蛋,我用嚟撈飯食,一流!!

☁️巴東牛肉配班蘭椰漿飯 配:蘇東魚丸雞湯 $68

班蘭椰漿飯斑蘭味幾突出,好香濃帶點甜味~
蘇東魚丸雞湯清淡,兩粒魚蛋好重魚味~

☁️半熟蛋 配 咖吔多士 $36
咖吔醬毫不吝嗇,成塊面包都搽滿哂
多士輕微烘過帶到微脆的效果
牛油都好厚,食落相當過癮!!好正!!
有兩隻流心蛋,我用嚟撈飯食,一流!!
巴東牛肉配班蘭椰漿飯 配:蘇東魚丸雞湯
半熟蛋 配 咖吔多士