2021-08-15 2275 views
有d耐無食星馬美食,search下有咩好食就見到排名都唔錯嘅 小娘惹。聽個名都好地道😆去到餐廳門口,見到由門面到裏面裝潢,甚至餐桌餐具,員工的衣著等都好有星馬風味!入座前時候店員已經定我地想叫d咩,我就揀咗A餐,即係新加坡深海魚蛋喇沙 $66。聞到已經有好濃嘅喇沙同椰香味,連唔食得好辣嘅我都覺得好味到真係好想飲曬。最吸引我嘅係上面嘅幾條豆苗,除左因為自己本身中意食之外,仲有實際嘅作用就係可以係食一兩條黎中和一下口裏面濃濃嘅喇沙味。麵底係摻摻,兩溝嘅油麪同米粉,好幼滑,粗幼同食倍增口感。配料方面有白魚蛋*3,豆卜*3,半隻蛋同埋芽菜。飲品跟餐送的無糖羅漢果茶,真係少少糖都無,只有羅漢果本身嘅微甜味總體黎講,上菜速度算快,裝潢都好有特色。味道好好,只係如果份量可以再多d就完美啦,令人覺得意猶未盡。

Waiting Time
20 Minutes (Dine In)