2024-02-17
𝙜𝙧𝙚𝙚𝙣𝙬𝙖𝙛𝙛𝙡𝙚𝙙𝙞𝙣𝙚𝙧𝙝𝙠 都係希慎開咗好多年 最近佢哋新出咗個2024 𝙎𝙥𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡 𝙈𝙚𝙣𝙪 🫶🏻 所有菜式都用咗𝙂𝙧𝙚𝙚𝙣𝙁𝙚𝙧𝙢𝙚𝙣𝙩𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙇𝙖𝙗 嘅自家發酵辣椒醬同辣椒粉做主要調味料 .📍自家腌辣椒豬肋肉鑊仔 ($128) 𝙃𝙤𝙪𝙨𝙚 𝙋𝙞𝙘𝙠𝙡𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙞𝙡𝙞 𝙋𝙤𝙧𝙠 𝙍𝙞𝙗𝙨 𝙨𝙠𝙞𝙡𝙡𝙚𝙩 今次佢哋將自己主打菜式加上辣椒同豬肋肉 豬肋肉軟腍有肉香🌶️粒粒薯仔煮到軟綿綿🥔加上青椒番茄同洋蔥🧅🍅🫑 食落辣辣地都幾惹味🌶️ 📍發酵辣椒楓糖漿炸雞窩夫 ($168) 𝙁𝙚𝙧𝙢𝙚𝙣𝙩𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙞𝙡𝙞 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙖𝙛𝙛𝙡𝙚 2件炸雞好大隻😍外皮香脆肉質嫩滑🍗 感覺上唔係好食到辣味,應該個個都𝙝𝙖𝙣𝙙𝙡𝙚到✌🏻 窩夫外脆內軟唔死實🧇配上香甜嘅楓糖漿好好食👍🏻.📍火焰肉桂香蕉窩夫 ($112) 𝘽𝙖𝙣𝙖𝙣𝙖 𝙁𝙤𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙒𝙖𝙛𝙛𝙡𝙚 嚟到呢度冇理由唔叫個窩夫做甜品🧇 我哋仲+$14轉做黑朱古力粒窩夫🤎 窩夫鬆軟,中間食到粒粒黑朱古力🍫 再配上朱古力雪糕同肉桂粉香蕉的確係唔錯🍨🍌
𝙜𝙧𝙚𝙚𝙣𝙬𝙖𝙛𝙛𝙡𝙚𝙙𝙞𝙣𝙚𝙧𝙝𝙠 都係希慎開咗好多年
📍自家腌辣椒豬肋肉鑊仔 ($128)
今次佢哋將自己主打菜式加上辣椒同豬肋肉
豬肋肉軟腍有肉香🌶️粒粒薯仔煮到軟綿綿🥔
加上青椒番茄同洋蔥🧅🍅🫑 食落辣辣地都幾惹味🌶️
📍發酵辣椒楓糖漿炸雞窩夫 ($168)
2件炸雞好大隻😍外皮香脆肉質嫩滑🍗
感覺上唔係好食到辣味,應該個個都𝙝𝙖𝙣𝙙𝙡𝙚到✌🏻
窩夫外脆內軟唔死實🧇配上香甜嘅楓糖漿好好食👍🏻
📍火焰肉桂香蕉窩夫 ($112)
𝘽𝙖𝙣𝙖𝙣𝙖 𝙁𝙤𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙒𝙖𝙛𝙛𝙡𝙚
嚟到呢度冇理由唔叫個窩夫做甜品🧇
我哋仲+$14轉做黑朱古力粒窩夫🤎
窩夫鬆軟,中間食到粒粒黑朱古力🍫
再配上朱古力雪糕同肉桂粉香蕉的確係唔錯🍨🍌