2021-09-12
見到有咁多好評,於是book位同老婆去試吓啦,點知超級失望!我哋兩個都話食到有啲嬲!我哋book咗6:00,5:44到達,餐廳未有客人,有個男侍應開門俾我哋,問我哋有冇訂位。講咗佢聽後有個女侍應示意我哋坐去最入、廚房門口隔離,我心諗「唔通真係咁多人,book咗都要坐咁嘅位?」我哋坐低咗後真係接受唔到,一塊布之隔,望到入面有盤水喺地下,可能你會話「廚房梗係咁架啦!」我哋問可唔可以坐第二個位,同一個女侍應就話一係坐門口隔離嗰張。一係最入,一係最出?好啦,「可能」你多人book啦。我哋於是坐過去試吓,可以接受,於是安頓落嚟。老婆order一份澳洲M5黑毛和牛板腱,我就要美國金裝M9+ 和牛西冷,我「諗住」好味啲。Order完後冇人理我哋,當時餐廳得我哋喺度,冇其他客。等到上咗餐湯,我哋問係咪有沙律吧,先有人介紹有餐湯、沙律、日本珍珠米飯自己攞同埋任添。或者我要求高,所謂嘅沙律吧係一盒切好嘅蔬菜絲,然後側邊有一支現成大大枝嘅芝麻醬,就係咁。味道如何?(下刪二十字) 至於日本珍珠米飯又如何?(下刪二十字) 咁個餐湯呢?樓下有人話好足料(下刪二十字)。講埋個主菜,石燒牛扒,失望,老婆嗰塊M5仲有牛
講埋個主菜,石燒牛扒,失望,老婆嗰塊M5仲有牛味,我嗰塊M9+ …… (下刪二十字)。係咪我燒得太熟?medium rare。
期間有兩個上咗年紀嘅大媽入嚟,冇訂枱,被安排坐我哋原本廚房側邊嗰張枱。過多一陣有一個外籍人士入嚟,佢一個人,都係冇訂枱,不過佢被安排坐去餐廳中間。之後有6個人入嚟,都係冇訂枱,但係都安排到座位。所以我哋被安排坐廚房隔離或者門口,完全同訂枱full哂無關,訂咗枱同最早到反而被安排坐咁嘅位!
呢個價錢,抵唔抵,你自己衡量了,我哋一定唔會再去,如果我有一日話要去呢間,唔該記得提我。