2022-05-31 36 views
好鍾意上環呢間充滿藝術氣息嘅cafe😍出面牆身已經吸引到我,點知入面仲吸引,尤其係幅大大嘅牆畫。而且入面仲有書,hea吓hea吓就一個下晝,好彩平日下晝冇人排隊,可以hea耐啲☺️廣島生蠔炊飯,$140生蠔勁香,肉身肥厚,仲配埋濃郁嘅生蠔汁,而飯係好健康嘅雜糧飯,仲有野菌同牛蒡。生蠔嘅咸味啱啱好中和飯嘅淡味,而流心蛋可以選擇撈飯食或者加少少蠔汁直接食。麻薯pancake,$98主食好唔錯,但甜品更出色😍pancake有好多口味選擇,朱古力、伯爵茶、花生醬、芝麻。。。我揀咗最愛嘅宇治抹茶。班戟比較實嘅口感,入面有好多麻薯,鍾意麻薯嘅朋友一定要試啦,上面嘅雲尼拿雪糕同啲脆脆都好好味😋泡泡龍,$55嘢飲方面試咗杯好特別嘅泡泡龍,其實係齋啡,不過加咗鮮檸檬梳打,好特別又幾好飲。好充實好滿足嘅一個下午☺️又搵到一間以後都會再去嘅cafe。

廣島生蠔炊飯,$140

麻薯pancake,$98