2022-08-19
今日下午因為同女朋友相約左去大角咀一間凍肉店睇肉,所以決定黎呢頭搵野食,估唔到會搵到呢間咁有驚喜既台式cafe。黎到第一件事就揀左兩杯野飲珍珠奶茶冇咩特別但係合格水平,茶味同奶香算平衡。而重點係杯芋頭鮮奶,芋頭超多超足料,加埋個奶係充滿左滿足感,本人非常推薦佢。跟著落黎係好多人推薦既蚵仔魯肉飯,我試完後反而覺得比較一般,入面既蛋黃的確係令魯肉飯多左種濕潤同中和少少咸味,上面蚵仔都好大隻但好似蠔味唔係好夠,個人覺得月見魯肉飯應該就會唔錯。另一個主食係魯肉乾拌麵配煎蛋,麵質係刀削麵咁,比較闊身同有少少厚度,口感都有少少Q彈,整體唔錯。小食方面我個人強烈推薦呢個焢肉,佢味道上係入晒味同時唔係個種乾柴既豬肉,用筷子係可以輕鬆分開佢,炆到淋晒之餘,上面肥膏既肥膩感都減少左。而我最推薦係因為佢只需15蚊仲好大件😝肉燥燙青菜冇咩特別,菜係青綠,肉燥汁都充足。起司雞排蛋餅係少有係香港食到台灣個種煙韌口感既蛋餅,入面餡料好多,雞扒係大件既,女朋友話起司太咸,我自己覺得還好。如果再黎我都好大機會會再食。總結餐廳環境舒適,用料充足,今次兩個人食黎講係有啲太多,由其個芋圓奶非常飽肚。推薦單品包括芋頭鮮奶、焢肉
黎到第一件事就揀左兩杯野飲
肉燥燙青菜冇咩特別,菜係青綠,肉燥汁都充足。
總結餐廳環境舒適,用料充足,今次兩個人食黎講係有啲太多,由其個芋圓奶非常飽肚。推薦單品包括芋頭鮮奶、焢肉同各式蛋餅!