🥢終於到星期五lu,放工一定要食好野,食咩就交比男朋友決定🤣早幾日食左壽司,所以今日就想食返西餐,最後就揀左Top Blade Steak Lab,可能因為星期五關係,都比較多人等位,不過我地6點到,唔洗等太耐✌🏻🥢餐廳主要有螢光膠板及霓虹燈作為裝飾,招牌菜應該係Herbly Flat Iron Steak香草平鐵牛扒,我地叫一份平價版,一份是日特別版,相差80幾蚊,試下有咩分別都好🆚🥢兩份我地都叫左5成熟,貴價版上桌時已經可以嗅到牛扒獨特香氣,cut開會見到粉嫩漸層😍真係流口水🤤賣相非常精緻。肉質軟淋又帶有咬口,濃郁的肉香,高分之作,平價版焦香充滿了口腔,肉質都係鮮嫩,不過牛味一定係貴版出色d😌