2010-10-31
自從覺得它的雪花冰唔好食後, 已經有很久的時間沒有幫趁過綿綿冰了. 上星期五晚想食甜品, 決定再幫趁它一次, 不是吃冰, 而是食其他的東西, 點了木槺布丁, 墨西哥胡椒味的鹽酥雞, 和桂圓紅棗茶一杯. 結果証明了這兒的水平不單沒有進步, 而且一天比一天差, 唉!木槺布丁質感硬到似雪糕, 完全不是布丁應有的軟滑口感, 唔知仲以為自己食緊雪糕添! 唔單只硬, 而且唔夠味, 一個字形容, 就是差! 鹽酥雞之前食過幾次, 都算可以, 但今次的比之前又差了很多. 炸到過晒籠, 非常唔掂, 而且看似大大件, 但原來大部份是粉, 雞肉唔多, 好搵笨! 桂圓紅棗茶紅棗就多, 但桂圓就唔多見有, 而且亦唔多覺有桂圓的味道, 似紅棗茶多些.總之全部都唔覺得好食, 咁耐無來都是一樣無改善, 難怪幫趁的人好似都越來越少, 極有機會以後都唔再來了.