2019-02-14 97 views
住在黃大仙, 這間店開左有半了啦, 今次是第一次黎試, 被既流心蛋吸引, 以前我成日食車仔麵, 流心蛋好少有, 現在的車仔麵店加入了好多不同種類食用店內人好少, 不用等, 有很多位, 同朋友一起食, 都各自叫一碗。我的是蕃茄湯底, 牛肚, 流心蛋, 蘿白朋友的是麻辣湯底, 豆卜, 腐皮, 豬皮, 雲耳, 豬軟骨蕃茄湯底: 是在原本的湯加蕃茄蓉, 原本個湯底好甜, 係加左好多糖個種味加個蕃茄蓉已經變味, 食埋蘿白更加不想食, 感覺蘿白只用糖水煮, 是我認知以外, 糖多過鹽, 糖心蛋也是,外層汁帶甜, 另外麻辣湯底好油, 正常少少應有的咸味,略帶甜 其他的配料味道都是正常, 豬軟骨是製好入味又有淋滑, 但這餐已被過糖的食物嚇怕了, 如果同我一樣預是咸味的,過甜不愛的就不要揀那些食物料. 但我也未必再來
我的是蕃茄湯底, 牛肚, 流心蛋, 蘿白
朋友的是麻辣湯底, 豆卜, 腐皮, 豬皮, 雲耳, 豬軟骨

唐三藏

2019-02-11
$44 (Dinner)