2018-11-30
工作了一整天,終於下班,同朋友想搵個地方,食啲好野慰勞下自己,同埋搵個地方好好傾下計,所以就黎左呢到。 我地叫左個最多野食既廚師發辦。我集中講下有咩好值得一試燒紫薯仔 — 紫薯非常香甜~雞頸肉 — 燒得剛好,一口咬落去有新鮮既肉汁,再加小小檸檬酸中和一下!Nice ! 雞軟骨— 送酒一流! 白鱔 — 新鮮,肉質嫩滑~溫泉蛋配免治雞肉脆串— 非常巧妙!係雞肉串入面自家加左啲雞軟骨,令口感多左層次 而且配埋溫泉蛋食 有多一種既口味。呢間幾令我驚喜,係其他地方都無見過咁巧妙既雞與雞軟骨。百香果慢煮黑豚肉— 呢個都一定要試試!黑豚肉慢煮後,啲肉汁鎖緊左係入面,雖然無左油去幫手,但係成個口感更加嫩,三成熟。海鮮茶碗湯—新鮮既海鮮原料係哂個茶碗入面,非常鮮味,再加小小檸檬🍋去提鮮,非常好飲。一個可以飲到差唔多6,7杯~ 最後不得不提既係師傅既用心同人情味。師傅不時同我地分享下,而且聽到我地做野咁忙,都叫我地飲多幾啖海鮮湯補補精力。而且環境非常優雅,適合傾下計 慢慢享受。
我地叫左個最多野食既廚師發辦。
我集中講下有咩好值得一試
燒紫薯仔 — 紫薯非常香甜~
雞軟骨— 送酒一流!
白鱔 — 新鮮,肉質嫩滑~
最後不得不提既係師傅既用心同人情味。
而且環境非常優雅,適合傾下計 慢慢享受。