2020-10-18 1233 views
港島東其中一個可以夜晚休閒嘅地方就係蘇豪東,位於鯉景灣海旁,食飯之餘可以欣賞海景。餐廳有一個寧靜嘅角落,外面仲有零零丁丁一張二人戶外枱,眼見有拖住狗狗嘅朋友都係呢度食飯,覺得好特別。叫咗一杯有酒精嘅薑啤,味道唔錯,而且我都幾impressed佢係用凍嘅杯上水牛城雞翼炸得好香,辣汁分開上,適合一枱上面有食辣同唔食辣嘅朋友,唯一係西芹唔係好新鮮,影響觀感。呢度蒜蓉蝦好吸引,甚至令我回想起響葡萄牙嘅海鮮店嘅味道。蝦好大隻,煎得好靚,賣相亦好靚,有少少辣同香煙燻火腿餡角薄餅,餅皮吼得很香,但因為入面充足水份的餡料,即使外面脆,餅皮依然保持得很軟熟,餡料包括有菠菜芝士煙燻火腿及蘑菇,芝士很香,味道不算濃郁,適合喜歡清淡口味的朋友。疏乎厘要預先15分鐘叫,質感味道都很好,而且放了一陣也沒有立即下陷,味道不是太獨特,但也屬不錯。

$210 (Dinner)