2019-11-20
朋友話油麻地最近開左間日式放題, 想去試下。於是我地決定今晚去食飯, 順便慶祝生日。餐廳地點好就腳, 基本上好多巴士都會經過附近 (其實係街上仔細留意都會見到間餐廳)。我地book 左7:30pm, 一入到去就直接入座。雖然有限時, 但3個鐘真係好長, 慢慢食, 慢慢傾計, 再慢慢交枱。客人需要用app去落單, 我覺得幾方便, 尤其係當有朋友要遲到, 可以send條link俾佢揀, 直接落埋order, 一黎到就有得食, 而且唔洗影menu, 快靚正!。食物種類有9種, 分別係沙律, 刺身, 壽司, 卷物, 串燒, 一品料理, 鍋物, 天婦羅 & 炸物。睇落好似幾多款式, 不過其實每項的選擇都唔多。例如刺身方面, 只有三文魚, 魚立魚, 八爪魚, 北容貝, 馬刀貝, 虎蝦同埋甜蝦, 共7款。其他類別的款式都唔多, 不過D款係大路的, 味道中規中矩。呢度的食物款式同種類雖然比唔上大X喜/ 大X屋果類餐廳多, 但我個人則較欣賞呢度。首先價錢較便宜 (晚市$198 一位), 而且座位與座位之間的空間較大, 坐得舒服。另外就係呢度的店員有效率, 但唔會快到令人有一種壓迫感。所以都幾推薦大家黎試
呢度的食物款式同種類雖然比唔上大X喜/ 大X屋果類餐廳多, 但我個人則較欣賞呢度。首先價錢較便宜 (晚市$198 一位), 而且座位與座位之間的空間較大, 坐得舒服。另外就係呢度的店員有效率, 但唔會快到令人有一種壓迫感。所以都幾推薦大家黎試下。