2021-02-19
差唔多兩個月冇晚市,一解封嘅第一餐就係食串燒!基本上星期一已經book定星期星期四晚市(平時weekdays夜晚都唔使點book位)°一坐低老闆就畀張紙我哋登記代替安心出行,七點鐘到都已經Full House°叫咗平時必食嘅雞胸軟骨、牛肉金菇卷、牛舌、雞翼、雞肉腸、芝士年糕同埋普通雞軟骨, 鹽燒馬友仍然係最最最好食(啲皮好脆鹹鹹地)°(鹽燒馬友真係必叫!)今次第一次嗌泰式蝦餅,我覺得同出面啲泰國餐廳差唔多,唔算驚喜°另外都嗌咗個燒魷魚片配wasabi,我個人覺得平時食嘅燒雞泡魚乾正啲,燒魷魚偏硬咬得好辛苦先吞得落°大家可以叫番燒雞泡魚乾正啲!食物一流都唔使特別講,老闆同員工都非常有禮貌同埋親切°見到有人買咗幾盒串燒外賣做開年飯,亦都見到好多人想walk-in但係冇得食°大家都不妨先book位先去啦!
(鹽燒馬友真係必叫!)