2011-07-07
一早5月中訂左位,成20幾人,原本以為可以坐另一邊餐廳,有長梳化位,可以自成一角,點知去到SITE VISIT先知餐廳已經封左,得番一幅牆但一心唸住有8折劵,加上之前食既下午茶都幾好,就決定落訂$2000訂位食自助晚餐,最後選左7個卡位(包起一個角落).當晚主題係澳洲和牛,$338(SUN)1位,但出到食物區,似乎有和牛食物/款式唔多,當晚只係食過牛肉刺身(只有一蚊銀咁大,但仲薄過銀幣),黑椒和牛柳同炒薯仔和牛粒(呢個係配給制,每人只有一粒牛同數片蔬菜),其他食物就已經都與和牛無關刺身切得勁細,只有2隻指甲咁大,親戚都忍唔住叫師傅切厚D,冷海鮮一般,生蠔唔新鮮,蟹腳亦都唔夠肥,咖哩算多種類,但我就無興趣食.甜品最正係雪糕同朱古力旦糕,其餘都係一般,侍應服務態度各異,當晚有2個主力侍應,1個就還可以,另1個就做到有D黑面,仲同另1個侍應細細聲講,眼斜住我地,好難唔令人唸起係話緊我地呢班人囉,當晚親戚加錢飲嘉士伯啤酒,起碼飲左10罐,連侍應都忍唔住開口"讚"呢位親戚最後綜合各位意見,大部份都評今次自助晚餐為"麻麻地,但又收費唔算平"....下次都係食返下午茶...至少淨係食熱盤,甜品,雪糕
最後綜合各位意見,大部份都評今次自助晚餐為"麻麻地,但又收費唔算平"....下次都係食返下午茶...至少淨係食熱盤,甜品,雪糕同飲品都賺番