2019-12-20 357 views
放工想食泰國菜, 記得觀塘鴻圖道有一間泰國菜叫泰COOL, 即刻去試下。 餐廳環境闊落, 大約八點半左右到達,店內已經有好多客人, 因為太肚餓的關係,好快就點了炒通菜$68, 鮮蝦炒金邊粉$88, 泰皇雜錦湯河$68。炒通菜~ 第一碟上的菜式就是炒通菜, 馬拉盞炒通菜辣辣地好開胃, 炒得剛剛好不會太乾。鮮蝦炒金邊粉~ 金邊粉上層有一隻大蝦, 賣相很有氣派, 金黃色的蛋絲包住金邊粉外圍, 令到外觀特別精美。 甜甜酸酸, 是我喜歡的味道, 一邊食一邊發現有很多蝦,真材實了。泰皇雜錦湯河~ 湯河又有另一番風味, 講得雜錦湯可當然有很多餸啦! 貢丸,魚蛋,肥牛, 豬肉丸, 豬肉碎和生菜, 份量十足。餐廳食物質素唔錯, 仲要夠大份, 在觀塘區來說,是一間值得去的泰國餐廳。

鮮蝦炒金邊粉

泰皇雜錦湯河

炒通菜

2019-12-19
$123 (Dinner)
鮮蝦炒金邊粉
泰皇雜錦湯河