2023-11-20 1593 views
晚上來到太子,始創中心,見到有幾間酒樓,見到有你燒鵝套餐,便決定試呢間!我們點了「燒鵝例牌」加一個「上湯波士頓龍蝦伊面」,再加一隻乳鴿及一客「鮑魚配鵝掌」。先來燒鵝!我覺得個汁有點過咸,汁醬太濃味了。不過,鵝肉算ok! 但,皮不是脆,咬落去有「煙韌」之感覺。只能說是一道不過不失的一個例牌鵝。哈哈😄至於「波士頓龍蝦伊麵」,個伊麵吸收了湯汁,還算好食!蝦肉ok,可是蝦鉗便比較乾,麻麻地,不算太好食。 扣分。之後到乳鴿出場,一見賣相便覺得好乾。。。。。 一點都沒有飽滿的感覺。。。 而且好細隻,沒咩肉。。。食落都是很一般。。。。。下次未必會再食這裏的乳鴿。之後到鵝掌,個鮑魚都係正常細粒,鵝掌都係正常啦,汁醬都濃厚。都正常,不過,有兩舊西蘭花有少少怪味,唔知道會唔會洗得唔係咁乾淨。所以最後都冇食到。整體都係一般麻麻哋

至於「波士頓龍蝦伊麵」,個伊麵

整體都係一般麻麻哋