2017-06-17 122 views
每個月都會同朋友飯聚,今次揀咗灣仔區。餐廳面積大,有卡位坐得舒服。今晚同朋友叫咗兩個 dinner set,餐廳d set 選擇好多,有焗飯、扒類、意粉等等。上菜速度快,唔使等好耐就有得食。地點易搵,門口有位泊車。龍蝦湯 $38味道較酸,飲落唔似龍蝦湯,但海鮮料好足。前菜:三文魚凱撒沙律 $58份量適中,多菜爽口。三文魚香芒沙沙 $58有唔同生果配埋,幾開胃。主菜:金牌鮮菌焗豬扒飯 $98豬扒份量多,有5塊左右,但口感過熟。蛋絲炒飯好食,雜菌、蕃茄汁同芝士份量好夠,撈飯食一流。海盜燒羊脾扒配薯菜 $118孜然味好香,羊脾扒有2塊,而且size 仲好大塊,一個女仔食嘅會好飽。薯菜就有蕃茄仔、茄子、薯仔、豆角,配埋個汁好match。自家制甜品:北海道3.6焦糖布甸奶味好重,囗感夠滑。紐約芝士蛋糕細細件,容易食,但芝士味唔太重,質感比較硬身。凍芝麻泡沫奶茶 $28一見到佢,即時覺得佢似肧芽好立克d朋友,可能熱飲會好d,凍飲攪拌後飲落只有淡淡的芝麻味同未溶晒嘅芝麻粉,感覺有少少怪,奶茶就唔算甜。

龍蝦湯 $38
味道較酸,飲落唔似龍蝦湯,但海鮮料好足。

前菜:
三文魚凱撒沙律 $58
份量適中,多菜爽口。

三文魚香芒沙沙 $58
有唔同生果配埋,幾開胃。

主菜:
金牌鮮菌焗豬扒飯 $98

海盜燒羊脾扒配薯菜 $118

自家制甜品:
北海道3.6焦糖布甸
奶味好重,囗感夠滑。

紐約芝士蛋糕
細細件,容易食,但芝士味唔太重,質感比較硬身。

凍芝麻泡沫奶茶 $28
Type of Meal