2018-06-28
我地坐到最入,當職員帶位時,經過見到啲食物令人心情好好~餐廳好多野食了,唔同地方放唔同種類,可以分散人群同唔使排隊,太好了公司請的關係,事先無睇食咩,去到見到主題應該係龍蝦,好多龍蝦,西式中式煮法都有其中一味要等6分鐘,係起哂啲肉加菠蘿炒,再放入個龍蝦殻,呢一味食落似冬陰功味,酸酸甜甜咁,好開胃中式及刺身的海鮮都十分新鮮,特別係蝦,龍「等」熟左啲,螺同扇貝都好入味沙律只食了一款,係菠蘿加蝦,但呢個辣辣地,啲醬應該係特調,沙律啲蝦都好入味喎~至於生牛肉他他,呢個係個chief即整的,上面有魚子醬,呢知反而食唔出特別,當普通小食食吧~鵝肝好肥,好彩叫多左兩片燒菠蘿中和下,其實最好食係個麵包,好飲身,連埋鵝肝的醬汁食好正呀~巴馬火腿夾蜜瓜勁好食,就咁食就太肥了甜品方面選擇唔多,但最吸引應該係拿破倫中間吉士好厚雪糕係自家製,但當中有冰粒,唔算好滑我鐘意飲酒的同事都食唔到佢個香繽jelly,因為好重好重酒味,入口係澀澀地,我試左一啖覺得too much呢間野好amazing,好多都值得食但胃容量有限,龍蝦小米粥、海南雞、叉燒、酸菜魚、上湯龍蝦、四川麵、日式拉麵都無食⋯⋯十分滿意
巴馬火腿夾蜜瓜勁好食,就咁食就太肥了
甜品方面選擇唔多,但最吸引應該係拿破倫
中間吉士好厚
雪糕係自家製,但當中有冰粒,唔算好滑
我鐘意飲酒的同事都食唔到佢個香繽jelly,
十分滿意