2023-02-21
屋企樓下開左間新茶餐廳😋平時成日經過但未食過!今日放假休息冇煮飯 於是同媽咪一齊落去樓下開餐啦😆睇完menu都覺得係街坊價 幾抵食!鋪面開揚而且都幾大間😉座位都幾舒服 再望一望個餐牌😳都幾多款野食喎!我哋就揀左2個主食同1個小食🤤等一陣好快就送上枱啦!鐵板扒餐 - 紐西蘭草飼肉眼 (跟薯菜) $108餐湯 - 雜菜湯雜菜湯蕃茄味濃郁!有西芹、蕃茄、洋蔥等材料!酸酸maymay幾開胃!牛扒8成熟🥩肉質都幾嫰滑!而且份量都幾大塊👍🏻黑椒汁倒落去鐵板嘅滋滋聲好有童年回憶嘅感覺😌薯條係我鐘意食嘅粗薯條🍟分開上唔會搞到啲薯條淋晒!上碟設計擺盤幾貼心👍🏻蔥油豬扒撈公仔麵 $48熱飲 - 熱檸水 +$3媽咪鐘意蔥油豬扒嘅蔥油!香蔥味濃郁配公仔麵真係好邪惡😈豬扒都幾大塊!除左一舊骨仔之外就啖啖肉啦🤤豬扒都幾厚身🐷煎過嘅表面配上蔥油更香更脆!最後飲啖熱檸水幫助胃化!Prefect!小食 - 瑞士雞翼 (5隻) $40瑞士雞翼入晒味!size平均黎講都算大隻!肉質鬆化🐔用牙齒三扒兩撥 連手都唔駛揸住隻雞翼就食完🤣T-able 指數:4.1/5
鐵板扒餐 - 紐西蘭草飼肉眼 (跟薯菜) $108
餐湯 - 雜菜湯