2016-09-07 98 views
在 Isquare 捉完精靈後,終於可以醫肚,跟朋友在附近食茶餐廳,但發現有間新韓食店,以為只有甜品,原來還有咸食。新張期間有優惠就試試。嘩嘩嘩~好多款甜品,又是看甜品先XD,咸食都有不少選擇。柚子雞翼,雞翼炸得香脆,配合甜甜的柚子汁,味道更突出,而且十分開胃。有新開張優惠,$88 水冷麵再加指定小食,真係幾抵。水冷麵有五花腩、蛋、蜜梨絲、青瓜絲,絕對沒有欺場。至於醋就自己加。五花腩好彈牙肉嫩,麵質軟硬適中,加入青瓜絲、梨絲等更為爽口,夏天食佢一流~而甜品就是整個綠色的綠茶雪花冰 $58雪花冰好綿,但食落去不會有牙關打震太凍的感覺,剛剛好,而最底個層有鍊奶,可自己調教甜度,至於mochi太硬有點美中不足。其實我都仲想食埋靚靚蛋糕,不過太飽了,下次吧..
嘩嘩嘩~好多款甜品,又是看甜品先XD,咸食都有不少選擇。
有新開張優惠,$88 水冷麵再加指定小食,真係幾抵。
甜品就是整個綠色的綠茶雪花冰 $58
其實我都仲想食埋靚靚蛋糕,不過太飽了,下次吧..
Type of Meal
Dinner