2004-11-30 10 views
與朋友來享受晚餐,大家都是貴精不貴多,就點了一個主菜同一個甜品一起分享。先來麵包籃,並附上類似香草牛油果醬。麵包有幾款,法包、意大利foccacia、脆餅及類似olive 包。全部都不熱的,但質感都唔錯。主菜點了menu 最貴的Angus 牛柳($338),要五成熟,上桌時有grill 香味,中間是粉紅色的,外邊就有點濃了少少,肉質算不錯,不過太乾身,$338 是貴了點。肉味不及stonegrill 的香。不過因為不油膩,感覺很健康。甜品點了Special dessert,名叫Warm Chestnut Pudding with Vanilla Ice-cream ($88)。改了Hazelnut Ice-cream。個布甸帶非常濃郁的栗子味,甜度適中,很好味。伴的榛子雪糕亦非常好味。本人覺得甜品比主菜出色。餐廳環境優雅,地方闊落,有身在外國的感覺。可能因為四周都是外國人吧。不過比較嘈吵。其中一個侍應的服務就很差。好唔helpful,仲見佢對外國客好D。咁高級的餐廳應該注意服務質素。