2020-03-05 1140 views
咁早起身可以食早餐嘅選擇其實唔係好多( ´▽` )ノ嗰日我哋五點幾六點就起咗身╮( ̄▽ ̄"")╭,發覺原來可以咁早開門嘅鋪頭或者係酒樓唔係咁多,於是乎我個friend就帶咗我嚟呢間東方飯店。佢話呢間飯店雖然好簡陋,衛生唔係咁好,不過佢啲嘢食係幾好味,而且仲有另一個可取嘅地方,就係佢有露天嘅坐位(即係街邊)。喺而家咁嚴峻嘅疫情下,其實都真係感覺安全啲嘅,因為環境冇咁侷促。佢哋嘅價錢都係劃一晒嘅,例如所有點心都係$20,腸粉就$21,所有包類就$16,我覺得都幾合理。我哋就叫咗鴨腳扎同埋腸粉,但呢度冇麻將嗰啲㗎,甜醬都要自己走去攞。跟住我哋再叫咗一籠鮮竹卷,同埋蝦餃。鮮竹卷真係好好食,佢裏面嘅料好多,我自己就最驚食嗰啲淋謝謝嘅鮮竹卷,呢度嘅好實,裏面嘅豬肉好爽口。蝦餃感覺好新鮮,我都有啲驚訝個蝦餃係賣$20咋。總括而言,我覺得呢度都值得推介,除咗個衛生環境好似有啲唔理想,咁因為始終都係喺街邊度食。不過聽我朋友講話其實七點之後,就入要返落鋪頭食㗎喇,冇街邊位。
咁早起身可以食早餐嘅選擇其實唔係好多( ´▽` )ノ

跟住我哋再叫咗一籠鮮竹卷,同埋蝦餃。

蝦餃感覺好新鮮,我都有啲驚訝個蝦餃係賣$20咋。