2022-06-13
普慶餐廳 The Astor 近年自助餐都幾出名今次見到promotion - 自助早餐特價 星期一至五$98 weekend $128🐼 就book位去試吓 食物質素大部份都正正常常 餐廳裝修幾有特色 (唔知點解有好多狗嘅公仔裝飾🐶) 唔係行特別華麗嘅路線 但幾貼地舒服早餐buffet 分咗好多唔同嘅counter,包括 : 💛 西式早餐 - 煙肉 腸仔 薯餅 蛋 翠玉瓜蕃茄 南瓜 🎃 薯仔 之類💛 中式早餐 - 粥 油炸鬼 豆漿 點心 腸粉💛 蛋奄列station - 即叫即整蛋奄列 入邊切開 熟嘅程度啱啱好 有少少流心 唔錯唔錯 👍🏻💛 生滾麵station - 可以淥碗菜湯丸丸魚蛋麵💛 麵包同糕點 - 有好多唔同種類嘅麵包同埋甜點 有個提子奶黃酥 甜嘅程度啱啱好 👍🏻 最特別嘅係 竟然有得食 雞蛋仔! 都算係自助早餐入邊第一次見嘅開個pancake加cream都好好食 😋 我食咗好多塊 😹💛 Salad bar💛 Cheese station💛 Cereal station💛 Cold cuts💛 Yoghurt - 仲有啲果肉jam 俾你落落去 佢嘅原味乳酪幾好食喎 感覺非常
🐼 就book位去試吓
唔係行特別華麗嘅路線 但幾貼地舒服
早餐buffet 分咗好多唔同嘅counter,包括 :
💛 中式早餐 - 粥 油炸鬼 豆漿 點心 腸粉
💛 生滾麵station - 可以淥碗菜湯丸丸魚蛋麵
💛 Salad bar
💛 Cheese station
💛 Cereal station
💛 Cold cuts
💛 Yoghurt - 仲有啲果肉jam 俾你落落去 佢嘅原味乳酪幾好食喎 感覺非常濃厚
💛 生果
💛 Drinks - 奶 蘋果汁 橙汁 西柚汁
大致上就係呢啲選擇啦 😆
我覺得呢個價錢來講 性價比🆗❗️
侍應收碟收得好快 👍🏻 冇平時自助餐最驚收碟好慢嘅問題
🍽 餐廳: 普慶餐廳
🏠 地址: 佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B1樓層
#foodiehk #hkfoodie #foodie #香港美食 #foodporn #foodphotography #foodblogger #hkfoodpic #hkfoodinstagram #foodlover #foodstagram