2023-02-13
#小秘書 之前經 Accor Plus 申請咗張會員卡,會費除咗包一晚免費酒店房,仲有一大堆佢哋旗下嘅餐廳coupon,本來都幾抵嘅😉 不過 #AccorPlus 一句話突然轉營,從前有聯營嘅酒店,喺無通知我哋會員底下,無啦啦又話唔再合作😕 想投訴咩,佢哋一句話「已通知‼️」…就不了了之,真係無佢辦法🤨咁嘅形勢,都係快快脆脆用晒手頭上嘅coupon為妙😅 呢日我哋就book咗 Novotel Century Hotel 裡面嘅 Le Cafe,用埋兩張buffet coupon。酒店位置比較隔涉,由港鐵站行過嚟都要十分鐘有多😅 可能就因為咁,星期六都坐唔夠一半人。#Buffet 嘅食物種類都唔算少,#魚生刺身 🐟、#壽司 🍣、#凍海鮮 🦐… 都會搵得到,不過質素真係好一般😅 尤其係啲 #魚生,口感唔夠鮮嫩… 有根嘅😅 至於啲 #熟食,唔要求高嘅,都叫做多選擇😉 所以成晚我唯有狂隊 #橙汁,再食多兩杯 Mövenpick Ice Cream 嘅 #雪糕 填飽個肚🤭 雖然呢餐我哋唔能夠盡興而歸,不過我都要讚吓餐廳職員嘅服務係唔錯嘅🙏🏻 而且我哋每人只係比咗$50(coupon補貼)就可以食到
雖然呢餐我哋唔能夠盡興而歸,不過我都要讚吓餐廳職員嘅服務係唔錯嘅🙏🏻 而且我哋每人只係比咗$50(coupon補貼)就可以食到個晚餐,我都冇嘢好彈喇‼️
📍 Le Cafe (香港諾富特世紀酒店) (灣仔)
謝斐道238號香港諾富特世紀酒店1樓