2021-08-17
普普通通的貴價邊爐🫕🥸————————————————————————————🍽餐廳:酒鍋 🇭🇰位置:尖沙咀天文台道8號2樓1號舖😋食物:6.5/10💰價錢:✅酒火入鍋🍲$328🔘分五格唔同湯底:木瓜/蕃茄波士頓龍蝦/清湯蘿蔔牛腩/四川麻辣/潮州沙嗲設計係幾特別🥘一個大鍋入面可以品嘗到5種唔同嘅口味😳如果一大班人食嘅話係幾適合奈何感覺只係賣樣🤔實際各個湯底都只係普通擺得入口嘅水準 ✅牛魔王拼盤🐮$698🔘共四款肉:安格斯牛/韓牛/牛柳粒/手切肥牛好吸晴嘅拼盤👍🏻好有澎湃感!肉嘅質素都新鮮嫩滑🥩✅開心小企鵝🐧$88🔘感覺溶唔切冰🧊成舊石頭咁要煮一段時間🥶而且毫無丸/肉味😖價錢又有點兒唔成正比😢✅即炸手工嚮鈴卷🫔$48🔘新鮮酥脆👍🏻中間仲有一層紫菜👀帶出雙重口感🤩—————————————————————————————3人⭕️是次人均消費:$500—————————————————————————————成間舖頭感覺都好古典裝修得好別緻仲有落地大玻璃上至環境下至餐具都好有設計感😊—————————————————————————————但食物性價比有待改善😉而且服務效率有點遲疑🙂—————
————————————————————————————
都好有設計感😊
但食物性價比有待改善😉
而且服務效率有點遲疑🙂
—————————————————————————————
#打邊爐 #食肉獸 #尖沙咀美食 #打卡邊爐 #foodiehk #foodie #香港美食 #foodporn #hkgirl #hkig #beef #foodphotography #hotpot #shabushabu