2011-11-25
果日搵野食, 原來7樓開左間泰菜, 見有幾個人等位, 所以都拎左飛等左一陣, 睇下原來佢地有幾間分店, 包括馬鞍山, 之前原來去過馬鞍山果間食過, 都ok.問個侍應生, 原來呢間野開張左第三日!星期三唔係太多人, 所以安排左張4人位既枱比我地2個人坐, 坐得都舒服.坐落之後, 有個侍應遞上一兜蝦片比我地, 之後我問係咪要$, 佢話係呀, $12/兜,本來想唔要, 不過阿媽話要食, 冇計…之後發覺每一枱都會比一兜, 又唔會問你要唔要, 如果你唔出聲話唔要, 就比佢屈左 ~.~到點菜, 都好多選擇, 我地點左個泰式海鮮炒河, 海南雞 (半隻), 蝦醬炒通菜, 可能因為新開張, D野食黎得好慢, 等左成20分鐘先有海南雞到, 碟通菜仲要等多20分鐘先出黎, 好明顯係佢地一次過炒好多碟, 好慢! 講返味道:泰式海鮮炒河: 好細碟,河粉好粗身,又唔夠熱, SAUCE好多, 差!! 海南雞:味道尚可, 冇骨的蝦醬炒通菜:好野味,都食得下!最後埋單$235,都唔平!
問個侍應生, 原來呢間野開張左第三日!
講返味道:
海南雞:味道尚可, 冇骨的
蝦醬炒通菜:好野味,都食得下!
最後埋單$235,都唔平!